• More Info
  Crisis existenciales y el sentido de la vida:
  Familia y pareja:
 • Profile

  L’escola Waldorf és una experiencia educativa saludable pels nens i nenes, les seves families i pels mestres.
  Waldorf  és una escola que equilibra el Pensar, el Sentir i l’Actuar. 

  Per què l’Escola Waldorf es l’opció que necesita el teu fill/a:

  • Una escola d’infantil i primària (3 a 12 anys) que prepara als nens pel futur a ser creatius i amb competències socials.
  • Una escola amb una estructura i un currículum al servei de les potencialitats i habilitats del teu fill, i de l’èxit acadèmic. Una experiencia educativa feliç i sense estrés.
  • Una escola en mig de la natura, sense contaminació auditiva, acústica, ni visual, una escola que promou la salud. 
  • Una escola que escolta el moment evolutiu de cada nen i l’acompanya a desenvolupar els seus talents, habilitats, potencialitats, a trobar la seva vocació.
  • Una escola pels pares: acompanyem a mares i pares en la relació amb els nens, en la relació social amb l’escola, en un ambient familiar i proper.

  A l’Escola Waldorf de Vallgorguina oferim una educació creativa, amorosa i saludable. Escoltem la naturalesa i ritme de cada nen i l’acompanyem en les seves etapes evolutives. Tot això a través d’un aprenentatge experimental, imaginatiu i artístic que aporta coneixement, alegria i fortalesa per la seva felicitat (desenvolupament, plenitud) personal i social. 

  En un entorn natural, de tranquilitat i familiaritat us obrim les portes per a que ens conegueu!

 • Servicios
  Servicios:

  Escolarització per a nens de 3 a 12  anys a Vallgorguina (Poble a 10 minuts de Sant Celoni)

  Som una Escola d’Infantil i Primària basada en la Pedagogia Waldorf reconeguda per la Generalitat de Catalunya. La nostra gestió és totalment independent de cap administració o empresa i funciona al 100% gràcies a la implicació dels propis mestres i les totes les famílies dels infants escolaritzats. Una oportunitat de crear escola i decidir sobre el futur educatiu dels nostres fills.

  El nostre període de matriculació està obert tot l’any.

  Oferim visites guiades un cop al mes per a conèixer les nostres instal·lacions (próximes dates al calendari).

  Per més informació, contacteu amb la secretaria de l’escola: 671 369 041 vía trucada o whatsapp. Si preferiu per correo a escola@waldorfvallgorguina.com.

  Per les famílies que formen part de l’ecosistema de l’Escola Waldorf de Vallgorguina oferim: 

  • Reunions Pedagògiques grupals amb les famílies de les classe.  Durant el curs acadèmic hi ha tres tallers vivencials per apropar la pedagogia Waldorf a cada familia. En aquests espais grupals d’acompanyament el propi pare i mare aprèn i experimenta sobre pedagogia waldorf, psicologia evolutiva, educació en valors i activitats manuals per potenciar la creativitat.
  • 2 Entrevistes Individuals com a mínim amb el tutor/a del fill/a per curs. Per tractar l’evolució personal i acadèmica de l’infant durant tota la seva escolarització, ja que el mestre tutor (a ser possible) és el mateix de primer a sisè de primària. Aquesta coordinació  permet un acompanyament més proper i familiar. 
  • Participació en diferents festes i actes emotius i de caràcter privat fora de l’horari escolar.
  • Accés voluntari a les Comissions de Treball per implicar-se en la gestió i construcció de l’escola.
  • Places reservades amb descompte als tallers, cursos i conferències organitzats per l’Escola.

  Per les famílies interessades en la Pedagogia Waldorf oferim durant el curs académic: 

  • (Només durant el curs 2019 - 2020 pels 100 anys de la Pedagogia Waldorf): 10 Conferències Gratuïtes un dijous al mes (19h) sobre l’educació d’avui davant els reptes de futur a càrrec de professionals de renom en el sector Educatiu com per exemple Carles Parellada (Terapeuta Sistèmic); Jordi Amenós (Narrativa Terapeutica); Rafael Guerrero (psicòleg evolutiu especialitzat en educació emocional). Per més informació accedeix al calendari.
  • Cursos durant tot el curs acadèmic sobre Arterapia, Pedagogia Waldorf, etc. 
  • Tallers de caps de setmana sobre com educar als teus fills/es a través de la mirada Waldorf, etc. 
  • Altres esdeveniments: Portes Obertes, Fira de Nadal, Festa del Fanalet, Fira teràpies (Sant Miquel).
  • Visites guiades y entrevistes personalitzades per explicar el projecte.
 • Biografía
  Biografía:

  En 1919 es va fundar la primera escola Waldorf a Stuttgart. Actualment, hi ha més de 2000 escoles Waldorf (primària, secundària i batxillerat) en més de 90 països de tot el món, i 1900 jardins d’infància, situades tant en les zones menys afavorides: Brasil, Equador, Colòmbia, Perú, com en els països més desenvolupats: Suècia, EUA, Canadà i Austràlia.  L’enfocament educatiu de la pedagogia Waldorf està reconegut per la UNESCO en el marc de les “Escoles Associades”. Emmarcat dins aquest moviment pedagògic independent trobem l’Escola Waldorf de Vallgorguina que ja compta amb una gran trajectòria de vida.

  Era l’any 2000. Germina una llavor.

  Semblava que s’havia d’acabar el món, tecnològicament parlant! Ningú sabia que passaria amb les “màquines” amb el canvi de mil·leni, i sense que el soroll del “efecte 2000” els perturbés, un grup de famílies que cercaven alternatives a l’escola de sempre es van anar trobant en la mateixa recerca. 

  Eren persones que tenen en comú una paternitat/maternitat acabada d’estrenar, que vivien a la zona del Vallès i que tenen una especial sensibilitat per explorar alternatives pedagògiques. Sense preàmbuls, inauguracions, i gairebé sense adonar-se’n, aquelles famílies van crear la llavor de la nostra escola. Es troben un diumenge al mes a Ca l’Autèntic de Samalús, casa d’una de les famílies. Allà es generava un debat intens sobre educació i pedagogia, mentre els nens jugaven lliurement o s’abocaven a diferents activitats artístiques sota la supervisió d’alguns dels pares.

  Aquells diumenges van rebre el nom de “Matins de Joc” i d’aquelles trobades en va sortir la iniciativa de crear un Jardí d’Infants obert cada dia.

  Any 2002. Es constitueix l’Associació Espai pels Infants.

  El debat entre les famílies diumenge a diumenge va anar generant els seus fruits. El primer constuint l’Associació Espai pels Infants, que encara avui és la que ampara legalment la nostra escola. Aquesta, podem considerar, que va ser la primera pedra, la pedra fundacional de l’Escola Waldorf de Vallgorguina, tot i que aquelles famílies no es podien encara arribar a imaginar on arribaria tot aquest impuls. 

  També va sorgir la mirada clara que l’acompanyament pedagògic d’aquella llavor estaria inspirada per la pedagogia Waldorf.

  Ja només quedava trobar un espai físic per començar i una mestra, la qual no va trigar a arribar. Va ser la Marta Bitlloch. La Marta tenia una vibració molt especial, era molt dolça, molt honesta i molt entregada. Va dir-nos, però, que necessitava un temps per a formar-se com a mestra Waldorf. Volia fer la formació, però sobretot volia fer pràctiques en escoles Waldorf. Així doncs, va organitzar-se un recorregut per escoles europees (Itàlia, França, Suïssa...) que, finalment, va durar 3 anys!

  Però, és clar, en 3 anys, els nens creixen, i les famílies es cansen d’esperar. L’assistència als Matins de Joc va anar minvant, fins a quedar reduïdes pràcticament a zero.

  Any 2005. L’escola obre les seves portes.

  Durant tot aquell temps una de les ànimes del projecte va ser en Ricard Ramos, qui oferia casa seva, Ca l’Autèntic, per aquelles trobades entre famílies. El mateix dia del seu 40è aniversari va rebre la trucada de la mestra Marta Bitlloch, qui li anunciava que donava per acabada la seva preparació, i que tornava per començar l’escola!

  Aleshores ja no quedava cap família, totes havien abandonat el projecte. Ella, entusiasmada, va respondre: “Tant se val, ja en trobarem unes altres!”. Així va ser com en les següents setmanes van aparèixer 5 famílies interessades en aquell primer jardí d’infants que s’estava gestant. 

  Així el setembre del 2005 en Ricard i la Marta obrien el Jardí d’Infants “La Figuera de Samalús”.

  Any 2007. L’escola creix.

  Aquell primer jardí va anar creixent i agafant forma. En poc temps s’afegeixen altres famílies al projecte, i ràpidament hi ha la necessitat de cercar un nou espai que doni resposta a l’empenta d’aquell nou jardí. Així el jardí i l’escola comencen un periple nòmada que porta el projecte per diferents localitzacions: Omshanti, Cardedeu i finalment, el curs 2010/11 a Santa Maria de Martorelles. En 4 anys es van transitar 3 poblacions… i malgrat tot la fidelitat i confiança de les famílies continuava. Així com també creixia l’escola, doncs en aquest darrer curs a Santa Maria de Martorelles comença el repte de la primària!

  Any 2011. Arribada a Vallgorguina.

  El projecte es situa en una cruïlla de camins: entre el crèixer, trobar un espai on plantar arrels i a llarg termini, i el fet de “regularitzar” la situació amb el Departament d’Ensenyament. Es sumen noves famílies d’altres projectes que aporten una gran motivació i empenta al projecte, i que, potser gràcies a l’atzar, va aparèixer l’oportunitat de situar l’escola a Vallgorguina, i més concretament a Can Pujadas, on anys enrera ja havia existit una altra escola durant 35 anys, el Santa Fe. 

  “Aquesta energia de fer germinar una escola, que va aconseguint reptes, i va obrint portes, és un moment-sensació, indescriptible. Plores, rius, pateixes, respires… Puc dir que aquesta experiència ha marcat la meva vida. Ara visc amb la sensació que tot és possible, i clar, sol no s'aconsegueix. Cal la força de les persones que ens han acompanyat. Aquest exemple ha marcat la meva vida. Són uns fils secrets que ens uneixen que fan xarxa, i em fan sentir forta, valenta, i segura.”
  Astrid Llaveria Garriga (mare de l’escola)

  “Vaig poder experimentar què se sent quan duus a terme un ideal: et dóna força i coratge; t’apodera i dóna sentit al teu pas per la vida.”
  Eva Sáinz Amillo (mare de l’escola)

  Any 2015. Som Escola autoritzada.

  Va ser una primavera de pluges, sol, bon temps i moltes flors. Després d’anys omplint papers, adequant els espais a la normativa vigent i de rebre diferents visites de tècnics de la Generalitat… finalment rebem la notificació que ja som una escola autoritzada i reconeguda pel Departament d’Ensenyament. En centre ha crescut d’una manera exponencial i la nova estructura ja compta amb un equip de mestres ampli i divers, i moltes famílies implicades en tot el funcionament i gestió de l’escola. 

  Any 2019. 100 anys!

  Les escoles Waldorf del món estan de celebració. Arreu es realitzen actes per a donar a conèixer aquesta pedagogia que enguany celebra 100 anys des de la creació de la primera escola waldorf. L’escola Waldorf de Vallgorguina es troba en un moment de maduresa després de 19 anys i aposta per consolidar la seva oferta educativa i ampliar nous horitzons. 

  T’apuntes a ser protagonista amb nosaltres? Mira en el nostre calendari tots els esdeveniments que tenim per celebrar amb tu l'aniversari.

 • Photos
 • Video

 • Dirección
  Dirección: Can Pujades; Ctra d'Arenys a Sant Celoni km. 11; 08470 Vallgorguina (Barcelona)
  Vallgorguina
  Barcelona
  08471
  España
 • Map

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Actividades

  noviembre 2019

  jue14nov11:0012:00T’obrim les portes! Visita guiada a l’Escola Waldorf.Admira com estudien els nostres nens i nenes. Organizador@: Escola Waldorf de Vallgorguina

  jue21nov18:30Conferència gratuïta per a millorar la qualitat de la teva vida: EL PODER DE LES HISTÒRIES A L’EDUCACIÓEines i recursos per potenciar el futur dels vostres fills/es. Organizador@: Escola Waldorf de Vallgorguina

  jue28nov11:0012:00T’obrim les portes! Visita guiada a l’Escola Waldorf.Admira com estudien els nostres nens i nenes. Organizador@: Escola Waldorf de Vallgorguina

  diciembre 2019

  dom01dic12:0013:15Conferència gratuïta per a millorar la qualitat de la teva vida: Aixeca el cap! Com gestionar l’ús de les tecnologies amb els teus fills.Eines i recursos per potenciar el futur dels vostres fills/es. Organizador@: Escola Waldorf de Vallgorguina

 • Blog
 • Reviews

  Contesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  *

  0 Comentarios